Projectes musicals

Projecte Amália  (espectacle 2020)

Projecte d’homenatge a la cantant i fadista Amália Rodrígues en el seu  centenari de naixement .

Vídeo presentació;

Veu: Carolina Blàvia. Piano: Xavi Monge Solà Violí: Francisco Jose Reyes Peña Enregistrament so: Skt events Vídeo i edició: ParanoideJFilms

Aquest 2020, centenari del naixement de Amália Rodríguez, la representant del Fado Portuguès per excel·lència,  Carolina Blàvia, ens presentarà un espectable d’homenatge a la Fadista portuguesa. Al projecte participen Xavier Monge al piano i F.Javier Reyes al violí que han adaptat als seus instruments els temes nous del repertori.

En l’espectacle es combinaran fados tradicionals i fado “canção” popularitzats per Amàlia i també, alguns temes propis del darrer treball, els d’inspiració més fadista, de Carolina Blàvia.

Podeu veure vídeos del directe de l’actuació del passat 29 de novembre de 2020 en el canal de youtube de Carolina Blàvia: https://www.youtube.com/channel/UCKhViBbeObqYyjwuwhMlozA

Projecte Meu Destino, Destino meu. Disc editat l’any 2018

Presentació “destino meu” Català               text presentacio_cat19

Carolina Blàvia treballa des de l’any 2002 amb música inspirada en el Fado. Inicialment, treballa amb versions d’aquesta música. L’any 2006 presenta, amb el grup EnFado el CD “A mil noranta” –Discmedi records-. L’any 2012 presenta un EP encara de versions anomenat “Fado Enllà” amb la col·laboració dels músics Pancho Marrodán i Miquel Hortigüela. Actualment gairebé la totalitat de la proposta  són temes propis.

Des de l’any 2011 treballa l’expressió gràfica de la música que ella mateixa composa com a forma de potenciar l’expressivitat i la capacitat creativa amb el reforç de l’activitat inter-modal.  L’autora defineix el que avui s’anomena  Fado Visual –nou concepte en constant evolució-  i que es tradueix en una manera particular de presentar el seu projecte.

L’espectacle té com a fons les composicions gràfiques que han inspirat els temes propis de l’artista. Es presenten els temes d’acord amb el treball inter-modal realitzat per ella, resultant una presentació escènica nova i que permet gaudir del fado des d’una perspectiva més actualitzada i dinàmica. Destacar la cura que es té de les presentacions durant el concert de manera que es pugui gaudir de la proposta plenament; des de diferents sentits i expressat de diverses formes on la música és la màxima expressió.

Carolina Blàvia és l’autora dels temes (lletra i música) i Pancho Marrodán ha escrit la els arranjaments i es habitualment el pianista que l’acompanya. Treballen conjuntament per definir el projecte. L’any 2015 s’uneix una violinista excel·lent, Mariona Montagut que afegeix una nova sonoritat brillant al conjunt.

L’any 2018 presenta el seu Primer CD “Destino meu” editat per Picap. Disc format íntegrament de temes propis amb lletres en portuguès i català sempre amb la inspiració del Fado com a telo de fons. Participa en el Cd Pancho Marrodán (piano) i Mariona Montagut (violí).  L’acompanyen algunes vegades en l’espectacle Xavier Monge (piano) i David Esterri (viola).

En Castellà:

text presentacio_cast

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: