Interfado, segunda noche de fado, ópera

Aquí teniu la segona crònica d’aquesta III edició d’InterFado. De la ma de Lele Sorribas. Gràcies Lele!

Portugal ao Pé

Esta fue la noche de Interfado que tenía que ser.

Otra noche más el fado iba a acontecer. Aunque por un momento, entre bambalinas, se vivieran momentos de dudas con la baja de último momento de Kinga Ratjan. El fado iba a acontecer. Ya lo había predicho Carolina la noche anterior, “el fado acontece no solo porque acontezca el canto, también porque hay quien lo escuche” y así lo repitió esta noche. El Café del Teatre no estaba tan lleno como la noche anterior, pero todas las mesas estaban ocupadas y el público estaba ansioso de más Interfado.

La resolución de la anulación de último momento por enfermedad de Kinga fue extraordinariamente eficiente. En menos de 48 horas, aparecía Inês Soares sobre el escenario y justificaba su presencia y su continua sonrisa de satisfacción diciendo: “nada acontece por acaso, nem sequer que eu hoje esteja aqui. Tinha de…

View original post 466 more words

Publicat per Carolina Blàvia

Després de 10 anys al capdavant del grup EnFado, Carolina Blàvia inicia una nova etapa amb el fado com teló de fons, el "so" com a matèria primera. Carolina Blàvia ha viscut sempre el fado d'una manera particular. Inicia el seu projecte l'any 2002. En aquell moment, en què el fado encara no gaudia de la popularitat actual, va crear “EnFado” en la que versionaven fados amb instruments no habituals de l'estil i també donant un caràcter propi, més popular potser, allunyat de la sonoritat típica del fado més hortodox. Veure de la font; integrar per transformar. Gran coneixedora de Portugal, sobretot de Lisboa i de la vida “fadista” lisboeta, ha viatjat nombroses vegades al país veí i ha participat i col·laborat en diverses sales de fado de Lisboa -Portugal- on ha realitzat varies col·laboracions; "fàbrica do Braço de prata" , "Mesa de Frades", “Club de Fado” o "Tasca do chico" són algunes de les sales on ha actuat. Carolina Blàvia canta amb Portuguès i també en Català. Ha musicat poemes i també traduït alguns fados (clàssics i actuals). Tot i que el seu objectiu es tenir un segell i identitat pròpia, ha fet una immersió profunda en aquest estil que li serveix d'inspiració en tots els seus treballs.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: