Us donem les gràcies a tots i totes les que heu participat d’alguna manera en la IV edició. També a tot el públic sense el qual hagués estat impossible.
Us deixem amb aquesta, i en properes entrades, amb una crònica del que ha estat la IV edició…
En aquest post, mostrem alguns dels escrits de Lele Sorribas, col·laboradora del Festival InterFado des de la segona edició, que ens ha regalat, a través dels seus articles, el seu treball com a periodista i comunicadora. Us deixem amb quatre aportacions que fan una foto prou ampla del que ha estat aquest InterFado 2015.
Després de 10 anys al capdavant del grup EnFado, Carolina Blàvia inicia una nova etapa amb el fado com teló de fons, el "so" com a matèria primera.
Carolina Blàvia ha viscut sempre el fado d'una manera particular. Inicia el seu projecte l'any 2002. En aquell moment, en què el fado encara no gaudia de la popularitat actual, va crear “EnFado” en la que versionaven fados amb instruments no habituals de l'estil i també donant un caràcter propi, més popular potser, allunyat de la sonoritat típica del fado més hortodox.
Veure de la font; integrar per transformar.
Gran coneixedora de Portugal, sobretot de Lisboa i de la vida “fadista” lisboeta, ha viatjat nombroses vegades al país veí i ha participat i col·laborat en diverses sales de fado de Lisboa -Portugal- on ha realitzat varies col·laboracions; "fàbrica do Braço de prata" , "Mesa de Frades", “Club de Fado” o "Tasca do chico" són algunes de les sales on ha actuat.
Carolina Blàvia canta amb Portuguès i també en Català. Ha musicat poemes i també traduït alguns fados (clàssics i actuals). Tot i que el seu objectiu es tenir un segell i identitat pròpia, ha fet una immersió profunda en aquest estil que li serveix d'inspiració en tots els seus treballs.
Mostra més entrades