V Edició Festival Interfado 2016. Concerts.

21 D’OCTUBRE -DIVENDRES- 22:30H

Cafè del Teatre

FADO EM TRIO

Aires de Porto
fado-em-trio
Tipus d’espectacle:
MÚSICA – INTERFADO
Intèrprets:
Flora Miranda veu Bernardo Soares piano Ricardo Casaleiro vibràfon i percussió
Sinopsi:

Fado em Trio va néixer del desig d’explorar el llenguatge del Fado i la música popular portuguesa amb instruments poc convencionals.

El fado és el punt de partida per a aquest projecte. Però escoltar fado com tots sabem? És una pregunta que tothom ha de respondre, íntimament, conforme vagi avançant el concert. És cert que la ‘Casa de Mariquinhas’ i ‘Barco Negro’ són part del repertori de Fado em Trio, però atenció, puristes – no espereu escoltar la versió convencional. Aquí ‘el fado’ és només el nom – la música sense límits i sense fronteres és l’objectiu que s’han proposat assolir.

Els components d’aquest original trio són:

Flora Miranda. La cantant i actriu, es va graduar en teatre per l’Escola de Música i Arts Escèniques a Lisboa, completant la seva formació en l’Hot Club de Lisboa i en l’escola de Jazz de Porto. Ha cantat en els teatres més importants del país, entre ells el Coliseu de Lisboa, Cosliseum de Porto, La Casa de la Música…També ha participat en projectes a nivell internacional, a Nova York, Toronto, Cap Verd, Angola i Moçambic, entre d’altres.

Bernardo Soares. Va fer la seva formació a l’escola de Música del Conservatori Nacional, l’Escola de Música i l’Escola d’Arts Escèniques. Format en piano clàssic, ha desenvolupat treball com a compositor i director musical en diverses obres de teatre i ha presentat el seu treball en llocs com St.Louis Teatre Municipal, Casa de la Música, el Teatre Nacional de Sant Joan, Cinema-Teatre Constantí Nery entre d’altres.

Ricardo Casaleiro. Va començar els seus estudis musicals el 2003 en el Conservatori de Música d’Aveiro Calouste Gulbenkian. El 2015 va completar un grau en ESMAE dirigida per Miquel Bernat i Manuel Campos. El 2008 va assistir al curs gratuït de jazz amb el professor Jeffery Davis (EPME). Va treballar com a músic en bandes com Drumming GP, orquestra do Norte i Orquestras das Beiras. Ha treballat en teatre com a director musical amb les companyies: PELE, Comédias do Minho, Produçoes Suplementares i Teatro a Quatro.

Fadoemtrio

Per escoltar i guadir:

22 D’OCTUBRE -DISSABTE- 22:30h

Cafè del Teatre

Deutsche Fado Quartet

trio_fado_promo_2008

 

Tipus d’espectacle:
MÚSICA – INTERFADO
Intèrprets:
Maria Carvalho (veu) António de Brito (veu/guitarra) Daniel Pircher (guitarra portuguesa) Benjamin Walbrodt (violoncel)
Sinopsi:

L’any 2004, Deutsche Fado Quartet, va ser un dels finalistes d’entre 80 grups de diferents països, al Premi Musical de les Cultures ‘Musica Vitale’. Aquell mateix any, la RTP Internacional transmet a través d’Europa, un reportatge sobre el grup, gravat durant un concert a Berlín. Al gener de 2015 llancen el seu primer CD, titulat ‘Amb aquesta veu’, immediatament es presentat a RBB-Berlín.

L’any 2005 van actuar a Armènia i van estra de gira per 22 ciutats de la Renània del Nord/Alemanya i mesos més tard, el grup va participar amb la seva música en l’exposició ‘Melancholia’ a la Galeria Nacional de Berlín.

Després de diversos concerts d’Europa (Alemanya, Àustria, Suïssa, Luxemburg…), els músics comencen a prepara el seu segon CD al 2008, anomenat ‘Portolisboa’ i va ser presentat a la Filharmònica de Berlín. Un any més tard es presenten a les Filharmòniques de les ciutats russes de Ekaterinburg, Ufa i Khavarovsk. Després continuen actuant a Alemanya, Polònia, Grècia, Suïssa, França…

El 2013 Deutsche Fado Quartet comença la seva col·laboració en un projecte de músiques del món que va tenir la presentació a l’Òpera Còmica de Berlín, a la vegada que continuen oferint concerts per tota Europa.

Els intèrprets de Deutsche Fado Quartet són:

Maria Carvalho (veu). Va créixer a Porto (Portugal), en acabar l’escola de secundària, després d’un any a París, va viure alguns anys a Londres. Més tard, a Berlín, després d’uns anys d’enyorança, va decidir calmar aquest sentiment a l’escenari. El fado es va convertir en l’alternativa per connectar Portugal amb Berlín. Quan canta fado, Maria se sent en un terreny familiar. Tancant els ulls, per gaudir de la melodia i les paraules que li porten tants records, Maria Carvalho transmet al públic, amb la seva veu, l’enyorança pròpia de la cultura portuguesa.

Daniel Pircher (guitarra portuguesa). Va néixer el 1972 a Berlín. Tenia 10 anys quan es va traslladar a Portugal, on, a l’edat d’11 anys, va començar a tocar la guitarra i va col·laborar tocant el baix en l’obra musical del seu pare ‘Perfect Love’. El 1996, va fundar el grup ‘Filhos Dóna matinada’ on tocava la guitarra clàssica, amb el qual van editar un disc anomenat ‘O Andarilho Contínua’, el 1998 es va dissoldre el grup. L’any 2000 va començar a estudiar guitarra portuguesa i va començar la seva carrera amb Deutsche Fado Quartet.

António de Brito (veu/guitarra). Es pot considerar que a principis dels anys 80 va ser el primer representant del fado a Berlín/Alemanya, i també va ser fundador de Deutsche Fado Quartet. A més de fer acompanyaments amb la viola juntament amb el violoncel·lista i el guitarra de la formació, A. de Brito canta fado i s’acompanya de manera visceral i sentida amb la seva viola.

Benjamin Walbrodt (violoncel). Va néixer l’any 1972 a Berlín on va rebre les primeres classes de violoncel quan tenia cinc anys. Va estudiar aquest instrument com a principal a Dresden i San Petesburg. Quan va acabar els estudis, va entrar a l’orquestra del teatre de l’estat de Schleswig-Holstein. Des del 2005 és membre del grup Deutsche Fado Quartet. Benjamin és actualment el violoncel·lista principal temporal de la Simfònica de Berlín.

Página web

Facebook

Per escoltar i gaudir:

23 D’OCTUBRE -DIUMENGE- 19H.

Espai Orfeó

Lizzie -Navigante-

lizzie-navigante-interfado

Tipus d’espectacle:
MÚSICA – INTERFADO
Sinopsi:

Des de fa alguns anys, Lizzie canta les seves cançons amb la seva guitarra i el seu acordió; navegant i vorejant marges, anhelant la superfície, una música arrelada en la melancolia però sense tristesa.

Enamorada del fado, la música popular i la cançó francesa, ens presenta el seu primer disc ‘Navigante’, fruit de la feina musical que ha realitzat fins a l’actualitat i que li ha permès crear el seu propi univers musical. Un univers pel qual ella passa i descobreix, com un navegant. Lizzie navega al llarg dels seus sentiments, en oceans incerts…quasi al marge de si mateixa, entre el desig, el somni i la poesia. A cada cançó, s’enfonsa una mica més en la nostàlgia i sempre, en el plaer.

Lizzie és una gran admiradora de Chopin, la cantant francesa Barbara i cantants de folk com els americans Joan Baez i james Taylor. Lizzie va començar a escriure les seves pròpies cançons quan era una adolescent. El fado va arribar a la seva vida quan tenia 17 anys i li va canviar tot el seu univers: aprendre portuguès, traslladar-se a Lisboa i viure a Alfama van ser algunes de les seves decisions. Una passió que l’ha portat finalment a auto-produir el seu primer àlbum ‘Navigante’, disponible des de març de 2015

Lizzie

Per escoltar i gaudir:

Publicat per Carolina Blàvia

Després de 10 anys al capdavant del grup EnFado, Carolina Blàvia inicia una nova etapa amb el fado com teló de fons, el "so" com a matèria primera. Carolina Blàvia ha viscut sempre el fado d'una manera particular. Inicia el seu projecte l'any 2002. En aquell moment, en què el fado encara no gaudia de la popularitat actual, va crear “EnFado” en la que versionaven fados amb instruments no habituals de l'estil i també donant un caràcter propi, més popular potser, allunyat de la sonoritat típica del fado més hortodox. Veure de la font; integrar per transformar. Gran coneixedora de Portugal, sobretot de Lisboa i de la vida “fadista” lisboeta, ha viatjat nombroses vegades al país veí i ha participat i col·laborat en diverses sales de fado de Lisboa -Portugal- on ha realitzat varies col·laboracions; "fàbrica do Braço de prata" , "Mesa de Frades", “Club de Fado” o "Tasca do chico" són algunes de les sales on ha actuat. Carolina Blàvia canta amb Portuguès i també en Català. Ha musicat poemes i també traduït alguns fados (clàssics i actuals). Tot i que el seu objectiu es tenir un segell i identitat pròpia, ha fet una immersió profunda en aquest estil que li serveix d'inspiració en tots els seus treballs.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: