V edició del Festival InterFado 2016. Activitats Paral·leles.

17 d’octubre.

Exposició Fadografia.

Inauguració a les 12:00h.

Cafè del Teatre.

L’exposició estarà visitable del 12 al 23 de octubre.

gabriela-2Mostra artística de diferents autors (fins el 23 d’octubre)

Les obres que s’exposen han estat realitzades dins el Programa de treball Interfado promogut per la Fundació Internacional Artecitta, dirigit per Antonio Brech i provenen de l’exhibició realitzada en TEKNESYN. “Sinestèsia i arts visuals”, activitat paral·lela al V Congrés de Sinestèsia, Ciència i Art, organitzada a Alcalá la Real-Jaén, amb el patrocini de l’Ajuntament i la Fundació Internacional Artecitta.

La Fadografia sorgeix com un camp d’investigació i experimentació amb la finalitat d’estudiar la presència del grafisme en el fado i les potencials aplicacions de les noves funcions del grafisme com a forma de col·laborar i estimular el procés de creació i innovació que tot art i estil ha de aspirar a tenir.

18 d’octubre.

Curs de cuina portuguesa.

Hora: 19:00h

Amb el xef Ramon Tudela del Restaurant BOnum aprendrem unes quantes “receitas” de cuina portuguesa, una cuina senzilla i abundant amb influències tant mediterrànies com atlàntiques. Una manera deliciosa de descobrir Portugal.

Amb la col·laboració de Plus Fresc

El curs és gratuït i cal inscriure’s prèviament:

T. 973 28 99 48 / majordom@sunka.net

20 d’octubre.

Cinema Português actual.

Hora: 20:30

Funàtic   logo-funatic

Cinema documental:
Jose e Pilar
Direcció:
Miguel Gonçalves Mendes
Sinopsi:

Sinopsis:

El viatge de l’elefant, l’obra en la que Saramago narra les aventures i desventures d’un paquiderm transportat des de la Cort de D. Joao III fins a la de l’arxiduc Maximilià d’Àustria, constitueix el punt de partida de ‘José y Pilar’, un llargmetratge de Miguel Gonçalves Mendes que retrata la relació entre José Saramago i Pilar del Río.

‘José y Pilar’ ens revela a un Saramago desconegut, desmonta idees preconcebudes i demostra que geni i senzillesa són compatibles.

La projecció d’aquest llargmetratge és una activitat paral·lela del Festival Interfado.

Entrades a la venda a Screen Box Funatic

21 i 22 d’octubre.

Tasts portuguesos.

Sopar/tast a l’estil més genui portugues.

Chef: Mateu Blanch i Marcio Barradas.

Horari a partir de les 21h.

Cafè del teatre. (previ als concerts).

Tasts portuguesos

Tasts portuguesos. Fotografia de Lele Sorribas. 2014.

De la mà de Mateu Blanch i el seu equip de restauradors vinguts de terres de la lusofonia, podrem gaudir d’un sopar fred i molt portugues..

Aquest any contem amb la novetat de la impresora 3D. El Chef i responsable de Food Ink, Marcio Barradas ens mostrarà nous tasts elaborats de forma original però sense oblidar el sabor portuguès!

Mateu Blanch, al llarg de la seva carrera professional, ha obtingut diversos premis com el 1r Premi de la XX Edició del Concurs de cuina “Àngel Moncusí” 2008 i també el1er Premi a la Innovació a “Madrid Fusión” 2012. Actualment és Xef Internacional a Food Ink i Xef del Restaurant La Boscana.

Publicat per Carolina Blàvia

Després de 10 anys al capdavant del grup EnFado, Carolina Blàvia inicia una nova etapa amb el fado com teló de fons, el "so" com a matèria primera. Carolina Blàvia ha viscut sempre el fado d'una manera particular. Inicia el seu projecte l'any 2002. En aquell moment, en què el fado encara no gaudia de la popularitat actual, va crear “EnFado” en la que versionaven fados amb instruments no habituals de l'estil i també donant un caràcter propi, més popular potser, allunyat de la sonoritat típica del fado més hortodox. Veure de la font; integrar per transformar. Gran coneixedora de Portugal, sobretot de Lisboa i de la vida “fadista” lisboeta, ha viatjat nombroses vegades al país veí i ha participat i col·laborat en diverses sales de fado de Lisboa -Portugal- on ha realitzat varies col·laboracions; "fàbrica do Braço de prata" , "Mesa de Frades", “Club de Fado” o "Tasca do chico" són algunes de les sales on ha actuat. Carolina Blàvia canta amb Portuguès i també en Català. Ha musicat poemes i també traduït alguns fados (clàssics i actuals). Tot i que el seu objectiu es tenir un segell i identitat pròpia, ha fet una immersió profunda en aquest estil que li serveix d'inspiració en tots els seus treballs.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: